Области на приложение


критични основи


повече фибри


по-добра устойчивост над подово отопление


балкони и вътрешни дворове


при лепене на плочка върху плочка (CM 16 и CM 17)


за големи плочи


бързо втвърдяване (CM 17)

Ceresit Fibre Force - how it works


Fibre Force – Как работи?

Fiber Force e иновация от Ceresit, при която с помощта на добавки и фибри се осигурява по- добра здравина и гъвкавост. Фибрите в лепилата за плочки на Ceresit образуват подсилващ слой, който създава силна връзка с покритието на плочката и помагат за устойчивостта на полимерната матрица на лепилото в дългосрочен план.

Благодарение на новото решение, базирано на фибри, можете да постигнете дълготраен ефект дори и при най-взискателните и критични пространства.

 

След нанасяне на лепилото, циментовата микроструктура бавно освобождава водата до известна остатъчна влага, като понякога този процес може да отнеме години. Естествено, този процес на непрекъснато свиване създава напрежения, които могат да доведат до отлепяне на плочката.

Полимерите, налични в гъвкавите лепила за плочки Ceresit, укрепват структурата на циментовата матрица, гарантират добра химическа връзка дори с критични плочки и повърхности и едновременно с това действат като гъвкав буфер между съединенията.

Ceresit разполага с пълна гама от гъвкави лепила за плочки Fiber Force, базирани на технологии с фибри. Използването на новите продукти с формулата Fiber Force на Ceresit, осигурява предимства като увеличаване на якостта, намаляване абсорбцията на вода, по-добра стабилност и дълготрайна устойчивост през годините.

  • Поддържат полимерната матрица в дългосрочен период
  • Създават подсилена зона в лепилния слой


Продуктова гама


Препоръки


Безопасни за вашето здраве

Фибрите използвани в цялата гама гъвкави лепила за плочки от Ceresit (CM 12, CM 16, CM 17) отговарят на критериите, посочени в Забележки Q и R (№ 1.1.3, Приложение VI към Регламент (ЕО) № 1272/2008 на CLP на Европейската комисия. Този вид фибри не е класифициран като канцерогенен от Европейската комисия.

Използването на фибри в гъвкавите лепила за плочки, не оказва влияние върху класификацията и етикетирането на продуктите, и не променя настоящите предпазни мерки и контрол, препоръчани за тяхното боравене и приложение.

Това ясно потвърждава факта, че фибрите, използвани в гамата гъвкави лепила за плочки от Ceresit, са напълно безвредни. Мерките за сигурност при тях са същите, както при обикновените лепила за плочки.


Какво представлява сертификатът EC1?

EMICODE е международен стандарт за качество на продуктите с ниски емисии. EC1 PLUS е най-ниското ниво на емисиите. Колкото по-ниско е нивото на емисиите, толкова по-здравословна е и атмосферата в помещението.

 

още