Градски пейзаж

Градски пейзаж

Този стил може да бъде съчетан с всяка среда, в която са необходими концентрация и официалност. „Градски пейзаж“ печели с вечния си и класически характер, със своите чисти и прости геометрични форми. Макар да е официален и градски, с форми като каменист пейзаж и богати тонове на зелените и земните цветове, той също така прави и препратка към природата. Цветовете и формите от традиционния пейзаж на Дивия запад, далечният и мистичен вид на планини и скали, оформени във вертикални, образни форми, са основните вдъхновения за този стил.

Природната нотка е подчертана допълнително чрез избора на цветове от 3 групи от Colours of Nature. Начело е групата ПЯСЪК с много оттенъци на жълтото от линиите „Крит“, „Калифорния“ и „Дакота“. Групата ГОРА е представена от сочно зеленото „Целебес“, ВОДА – от ледниковата линия „Арктика“, допълнена със силни червени тонове от линиите „Мексико“, „Гомера“ и „Кападокия“. Ярки цветове от типовете с ниски нива на сивото: В тази стилизация преобладават „светлосив“, „мек“ и „свеж“. Това създава усещане за простор и светлина.

За мощно, статично присъствие, чисти елементи без детайли допълват модерните вили и многоетажните жилищни блокове с фиксиран дизайн.

Най-хармоничното съчетание на цветове в „Градски пейзаж“ или с цвят от съседни стилове: „Творчески вълни“ или „Земя на формите“.