Романтична история

Романтична история

Най-чувственият от всички стилове изразява бохемския начин на живот. С помощта на изтънчени цветове и нежни оттенъци се раждат деликатно украсени дизайни, които носят романтичен дух. Орнаментите са фини, но богати, сложни и реалистично отразяващи природата, по-конкретно флоралния свят. Те напомнят за преходната красота на цъфтящите череши и финеса на розовите пъпки.

Стилът е пълен с тонове с ниска наситеност от всички 4 групи на палитрата Colours of Nature. С малка наситеност тези цветове от „светло базов“ и „базов“ тип изглеждат спокойни и чувствени, но и изтънчени. Въпреки че този стил има цветове от всички групи на Colours of Nature, има силно представяне на групата ЗЕМЯ с бежово и сиво от линиите „Юкатан“ и „Каталония“, както и жълтеникавокафявите тонове на „Мадейра“ и „Колумбия“. Зелените тонове от линиите „Папуа“ и „Борнео“ са посланици на групата ГОРА.

Като цяло с бледите си меки тонове, той създава светъл и прозрачен външен вид, който може да се разглежда като женствен.

Най-хармоничното съчетание на цветове в „Романтична история“ или с цвят от съседни стилове: „Градски блясък“ или „Любов към природата“.