Градски блясък

ГРАДСКИ БЛЯСЪК

Художественият облик, съчетан с елегантността на града и вдъхновените от природата елементи, създават елегантен и прекрасен ефект – подходящ за градски жилищни кооперации и имения, или обществени сгради, които трябва да излъчват определен вид тържественост, като например класически библиотеки, музеи и театри.

Архитектурните детайли на този стил напомнят на богатия и изобилен свят на природата с неговите изтънчени форми и очарователни характеристики.

За да се добави малко осветеност към официалната архитектура са избрани предимно цветове с ниски или средни нива на сивото от „свеж“ и „базов“ тип. Елегантните, класически тонове са допълнени с по-жизнерадостни и ярки нюанси. Последните произлизат от света на растенията, илюстрирани от есенни пейзажи, градски паркове, окъпани в златни и огнени листа. Цветовете, които спадат към стила „Градски блясък“ са взети предимно от 2 групи на Colours of Nature: ПЯСЪК, представена силно в линиите „Сахара“, „Галапагос“, „Ибиса“, „Майорка“, „Корсика“, „Гоа“, и ЗЕМЯ с много кафеникави тонове от линиите „Колорадо“, „Тексас, „Невада“, „Мадейра“, „Алгарв“ и „Каталония“. Този градски шик, допълнен с детайли с органични форми и меки флорални мотиви, както и от внимателно подбрани нюанси, е празник за вкуса, красотата и изразяването, с лек привкус на драматичност.

Най-хармоничното съчетание на цветове в „Градски блясък“ или с цвят от съседни стилове: „Земя на формите“ или „Романтична история“.