Специални решения за специални формати и основи

В света на керамичните покрития можете да намерите подходящо решение за почти всеки вкус или функционално изискване: от стилните широкоформатни дизайнерски плочки, естествения камък и мрамора, цветната стъклена мозайка до най-тънките керамични плоскости. Важно е изискванията да се определят предварително, повърхността да се подготви по правилен начин и да се изберат подходящите лепила, фугиращи смеси и методи на поставяне. Ceresit осигурява висококачествени продукти за всяко специално решение.

Поставяне на широкоформатни плочки

Напоследък е много модерно да се поставят широкоформатни плочки на подове и стени. За това са необходими специални познания и похвати (плаващ метод на намазване), както и лепила с променлива консистенция, за да се гарантира, че лепилото ще се разстила под плочките без пролуки (90% покритие).

Поставяне на естествен камък

За поставянето на естествен камък/мрамор са необходими специални бързосвързващи (бели) лепила и фугиращи смеси. За защита на чувствителните материали от плесен и зацапване се използват само лепила със специална формула.

Поставяне на тънки фаянсови плочки

Тънките фаянсови плочки се срещат в специални сегменти, където традиционните покрития не са възможни или са трудни (ремонти на стари сгради и пр.). Това изисква специални познания за изравняването на повърхността и похвати за нанасяне.

Плочка върху плочка

При ремонти на стари сгради, за да не се развали твърдата основа и за да се спести време, често се поставят плочки върху стари плочки. За целта са необходими анализ и специална обработка на основата и подходящо еластично лепило, за да се гарантира достатъчно добро залепване и траен резултат.