Изберете стила

Всички 511 цвята от палитрата Colours of Nature са разделени на 6 отличителни стила в зависимост от техните оттенъци. Те съответстват на различни архитектурни подходи, така че да отговарят на избрания стил, гарантирайки последователност, синергия и оптимален резултат, възприемани от човешкото око и мозък, и отразявайки определени емоции и предизвиквайки настроения. По този начин всеки проект може да бъде подчинен на един от 6 стила и така да бъде внимателно следван с помощта на препоръчаната цветова палитра.

Всеки от 6 стила има своя символ и наименование, отнасящи се до архитектурния дизайн и вдъхновението от природата. За най-хармоничен ефект се препоръчва комбинирането на цветове от един и същи стил, които носят еднакъв символ. Малко по-смело, но въпреки това все още хармонично съчетание е комбинирането на цветове от 2 съседни стила. Правилата за съчетаване на цветове между стиловете са представени на следващите подстраници.

Градска елегантност, вдъхновена от артистично докосване, които създават изящен и великолепен ефект. Стилът е допълнен чрез детайли с органични форми и меки флорални мотиви, както и внимателно подбрани елегантни, класически цветове.

 

още »

Привлекателна игра на линии и форми в практичната и модерна архитектура на градовете и предградията. Естествените форми са трансформирани в изкуствени части и елементи – това е природата, която е преработена и завършена с опушени цветове.

 

още »

Стил, който печели с вечния си и класически характер с чисти и прости геометрични форми. Макар да е официален и градски, с форми като каменист пейзаж и богати тонове на зелените и земните цветове, той също така прави и препратка към природата.


още »

Кулминацията на хибридни форми и меки линии, която определя по перфектен начин ултра модерна, органична тенденция в архитектурата. Този млад стил е зареден с енергия и подкрепен от свежи и най-ярки и стимулиращи цветове.


още »

С ръчно изработени и органични дизайни, подкрепени от успокояващи тонове, този стил директно изразява любов към природата. Приветливите и по-непринудени прости форми правят този стил перфектен за градски къщи, къщи за почивка през уикенда и по-малко официални обекти.


още »

Тази визия е с нотка чувствителен и нежен романтичен дизайн, подкрепен от изтънчени цветове и нежни оттенъци. С фините и сложни орнаменти, които препращат към флоралния свят, стилът изглежда спокоен и чувствен.


още »