Системи с подово отопление

Системите с подово отопление продължават да бъдат популярни и нищо чудно: подовото отопление е енергийно ефективно решение и същевременно осигурява топлина и уют. В съчетание с плочки от керамика или естествен камък може да се постигне до 30% икономия на енергия поради оптималната топлопроводимост на керамичните покрития. Разбира се, Ceresit осигурява лепилата за плочки и фугиращите разтвори в една идеално съчетана система за различните видове инсталации на подови отопления. Вижте подробната ни брошура за системи с подово отопление за повече информация.

Стъпка 1

Подготовка на основата

При поставянето на система за подово отопление под плочките отоплителният инженер, изпълнителят на замазката и този на керамичното покритие трябва да спазват определени стандарти и указания на всеки етап от работата. Изпълнителят на керамичното покритие трябва да разполага с експертни познания, за да може да провери дали предварителните дейности са били изпълнени правилно (проверка на отчета от изпитването на отоплението) и дали замазката е добре изсъхнала (по метода с калциев карбид (CM)).

Стъпка 2

Керамични покрития

Поради топлинните напрежения движението на основата е по-голямо от това при традиционните замазки. Затова е много важно да се използват гъвкави лепила за плочки и еластични фугиращи смеси. Ceresit предлага качествени лепила за плочки и фугиращи смеси със специални полимери – особено препоръчителни за системи с подово отопление.