Skip to Content

Системи за подови покрития

Подготовка на основата и измерване на влагата

Всички продукти на Ceresit са проектирани за максимална надеждност и гарантират сигурния монтаж на всякакви подови покрития 

Преди да започне работата по подовите покрития, основата трябва добре да се провери и подготви. Подготовката на основата включва няколко много важни стъпки, които трябва да се изпълнят, преди да се пристъпи към полагането на подовата настилка.

ИЗМЕРВАНЕ НА ВЛАГАТА

bg ceresit substrate preparation step 1 moisture measurement

Изпълнителят на настилката трябва да се погрижи тя да може да се постави, без да има риск от издувания в бъдеще. Затова част от неговите задължения е да провери дали основата е достатъчно суха. Влагата се измерва по метода с калциев карбид (CM). Направете справка с местните норми за стойностите на влагата, които трябва да бъдат изпълнени, преди да се извършват други дейности по подовите настилки.

ПОЧИСТВАНЕ НА ОСНОВАТА

bg ceresit substrate preparation step 2 cleaning the base

Основите трябва да бъдат чисти, без пукнатини, здрави, сухи, без вещества, които могат да попречат на залепването (например омазняване, битум, прах, остатъци от боя или лепило и др.), и трябва да съответстват на действащите местни стандарти.  Съществуващите замърсявания, увредени слоеве и слаби пластове боя трябва механично да се отстранят. Отстраняването на остатъци от стари материали се прави с шлайфмашини, пясъкоструйни машини и други специални инструменти.

ЗАПЪЛВАНЕ НА КУХИНИ И ПУКНАТИНИ

bg ceresit substrate preparation step 3 filling of voids and cracks

Пукнатините могат професионално да се запълнят с CN 89. Неравностите в основата се запълват с CN 83 или CN 91.

ГРУНДИРАНЕ/СЪЗДАВАНЕ НА БАРИЕРА ПРОТИВ ВЛАГА

bg ceresit substrate preparation step 4 priming creating a moisture barrier

Следващата важна стъпка е грундирането. Попиващите основи се грундират с препарата Ceresit CN 94. Преди да се постави изравняващата замазка, остатъчната влага в основата и нейната якост трябва внимателно да се проверят. При влажни или слаби основи трябва да се нанесат специални грундове.

bg ceresit substrate preparation step 3 filling of voids and cracks

Стъпка 3

ЗАПЪЛВАНЕ НА КУХИНИ И ПУКНАТИНИ

Пукнатините могат професионално да се запълнят с CN 89. Неравностите в основата се запълват с CN 83 или CN 91.

ИМАТЕ ВЪПРОС?

Ще се радваме да ви бъдем полезни и да отговорим на вашите въпроси за продуктите ни, къде да купите или какво е правилното решение за вашия проект.