Skip to Content

Henkel

Henkel развива дейност в световен мащаб с водещи марки и технологии в три направления: перилни и почистващи препарати, козметика и лепила.

Основаната през 1876 г. от Фриц Хенкел в Маастрихт-Аахен в Германия, фирма Henkel заема водещи световни позиции както на потребителския, така и на промишления пазар с марки като Persil, Schwarzkopf, Loctite и Pritt. Централата на Henkel е в Дюселдорф, Германия. Компанията има близо 47 000 служители в над 120 страни, повече от 17 производствени съоръжения и 10 големи научно-изследователски обекта по света.

През м. юни 1923 г. е направена първата доставка на лепила от завода в Дюселдорф, Германия. Така е положено началото на направлението, в което Henkel днес е световен лидер – лепилата.

Неделима част от направление „Лепила“ е звеното за строителна химия с нашите основни категории: лепила за плочки, хидроизолация, топлоизолация за дома и богат асортимент от специални продукти и системни решения за нуждите на промишлеността и професионалистите в строителството.

Този сектор непрекъснато се развива и затова през 1986 г. Henkel придобива Ceresit – водеща марка на пазара за топлоизолация и хидроизолация. Така Henkel разширява своя асортимент от химически продукти за строителството, засилва своите позиции в Източна Европа и продължава да разширява присъствието си в Азия, Близкия Изток и Латинска Америка.

Нашият богат опит, познания, технологии и най-модерни продукти правят клиентите ни по-успешни, по-ефективни и същевременно съхраняват природните богатства на планетата.