Skip to Content

Хибридна технология

Новаторска Хибридна Полимерна Технология

Как да направим работата на един професионалист по-ефективна с продукти, които опазват околната среда и климата?

5% от световните емисии на CO₂ се дължат на производството на цимент – най-важната съставка на традиционните лепила за плочки. На него се дължи изхвърлянето на общо 3 милиарда тона CO₂ в атмосферата. Затова само едно лепило за плочки със значително намалено съдържание на цимент може да се нарече екологично.

Новаторска хибридна полимерна технология

Ceresit успя да направи тази крачка напред с новите лепила за плочки CM 120 EcoFlex и CM 125 EcoExpress S1, изработени по новаторска хибридна полимерна технология.

Докато традиционните лепила за плочки съдържат до 50% цимент, новите високотехнологични продукти CM 120 EcoFlex и CM 125 EcoExpress S1 са произведени с комбинация от две свързващи вещества, което води до съществено намаляване на циментовата съставка. Повечето от днешните продукти съдържат алтернативно свързващо вещество с реактивни минерални пълнители. Благодарение на значително намаленото съдържание на цимент, емисиите на CO₂ при производството – и тяхното отражение върху глобалното затопляне – могат съществено да се понижат. Едновременно с това, използването на хибридна полимерна технология осигурява видимо по-добри показатели.

Предимствата говорят сами за себе си

Скорост

CM 120 и CM 125 се втвърдяват четири пъти по-бързо от традиционните лепила за плочки и така пестят ценно време на строителния обект. Само след около 3 часа по новия под може да се ходи и да се фугира.

Независимост От Температурата

Както при 3 °C, така и при 23 °C: новите ни лепила съхнат бързо при всякакви температури – четири пъти по-бързо от класическите им предшественици. Това гарантира бърз напредък на работата на обекта – независимо от времето.

Практически Без Свиване

Както CM 120 EcoFlex, така и CM 125 EcoExpress S1 почти не се свиват. Особено при големите формати има по-малък риск от отлепването на плочките или пропукването на съединенията на по-късен етап.

Светъл Цвят

Благодарение на хибридната полимерна технология, модерните висококачествени лепила за плочки се предлагат в по-светъл цвят. Това позволява полагането и на чувствителен естествен камък без опасност от зацапване.

По-малко Прах, По-чиста Работа

В сравнение с лепилата за плочки на циментова основа, при смесването на лепилото се отделя с до 50% по-малко прах.

Без Нужда От Грунд

CM 120 и CM 125 се залепват за най-различни основи – дори за замазки от калциев сулфат (гипс). При тях не се губи време за предварителна обработка с хидроизолационен грунд.

Променлива Консистенция

Новите хибридни полимерни лепила приличат на паста и с тях се работи лесно. Тяхната консистенция може да се променя според това дали се полагат върху стена, или под.

ИМАТЕ ВЪПРОС?

Ще се радваме да ви бъдем полезни и да отговорим на вашите въпроси за продуктите ни, къде да купите или какво е правилното решение за вашия проект.