Skip to Content

Teхнически решения

Епоксидна фуга - Предимства и приложение

Епоксидна фугираща смес е изборът на специалистите за подови покрития. Разберете повече за предимствата на продукта и как да го използвате за постигане на професионални и дългосрочни резултати. 

Епоксидна Фуга - Предимства И Приложение

Епоксидна фугираща смес е изборът на специалистите за подови покрития. Разберете повече за предимствата на продукта и как да го използвате за постигане на професионални и дългосрочни резултати.

Epoxy tiling grouts used for mosaic tiles in bathroom
Баня с мозаечни плочки

Предимства На Епоксидните Смеси

След като сте поставили керамичните покрития, завършете работата си с качествена епоксидна фугираща смес, която ще запълни фугите по начин, който подобрява естетическия изглед на плочките и укрепва основата, за да преразпредели напреженията.

Предимства на епоксидната фуга:

 • Ниска попивност на вода – особено важно, когато завършващият слой е в зони, изложени на влага, каквито са баните. 
 • Изключително издръжлива – устойчива на замърсяване и пукнатини. 
 • Лесно нанасяне -  напредъкът в технологиите направи епоксидната фугираща маса по-лесна за употреба. 

Епоксидна фугираща смес Ceresit има допълнителни предимства като UV защита, издръжливост във времето, устойчивост на цветовете, механична устойчивост и висока издръжливост на износване. CE 79 UltraEpoxy Industrial е идеален за индустриални зони, изложени на химикали и голямо натоварване – като фабрики, докато  CE 89 UltraEpoxy Premium е особено подходящ за бани, басейни и спа центрове.

Epoxy tiling grouts application for bathroom, balconies and terraces
Нанасяне на епоксидна фугираща смес

Нанасяне На Епоксидната Маса За Фуги

CE 89 UltraEpoxy Premium е превъзходен продукт за керамични покрития. Може да се използва като лепило или кит и е подходящ за плочки. Бърз и лесен е за употреба и се предлага в различни цветови нюанса, които могат да се смесват с добавки за създаване на специални декоративни ефекти. 

Имайте предвид, че отвореното време за работа и втвърдяване силно зависят от температурата; идеалната температура за употреба е между 18 ° С и 23° С.

За използване на CE 89 като епоксиден фугин за плочки, следвайте тези прости стъпки:

 1. Подгответе основата. Повърхността трябва да е напълно чиста и суха. Проверете устойчивостта на основата. Лепилото трябва да е напълно изсъхнало, а фугите почистени от строителни отпадъци и прах. 
 2. Смесете компонентите заедно. Продуктът се състои от суха част и втвърдител в течно състояние, които са пакетирани отделно. Добавете втвърдителя към сухата част. С миксер на ниска скорост, разбъркайте добре съставките, докато сместта стане напълно гладка. 
 3. Нанесете фугиращата смес. С помощта на маламашка за фугиране, нанесете   сместта по фугите, като внимавате да са изцяло запълнени. 
 4. Отстранете излишния материал. Дръжте маламашката под малък ъгъл, за да отстраните излишната смес, останала по повърхността на плочите.
 5. Почистете веднага. Започнете да почиствате веднага след нанасяне на материала. С помощта на добре изцедена гъба, структурирайте фугите и почистете плочките с диагонални движения, за да се избегне отнемане на положения във фугите материал. Сменяйте често водата и редовно измивайте  гъбата. В рамките на до 24 часа, можете да използвате и почистващ препарат Cеresit CE 51 Epoxyclean,  за да отстраните частично изсъхналите остатъци по повърхностите.

You need to accept cookies to play this video

Свързани Статии

 • Нанесете грунда равномерно и покрийте основата изцяло
  Грунд за стени

  Покритията за стени , известни още като грундове или грундове, са основни компоненти на много строителни проекти. Прочетете, за да разберете защо грундовете са прикрити супергерои.  

 • Водоустойчива фасадна боя: цветен слой с трайна защита
  Водоустойчива фасадна боя: цветен слой с трайна защита

  Ceresit водоустойчива фасадна боя е трайна и устойчива на влиянието на времето. Разберете повече за качественото реновиране на бои и мазилки. 

 • Лепене на плочки - Подготовка и монтаж
  Лепене на плочки - Подготовка и монтаж

  Полагане на плочки в банята  

 • Изравняване на неравни подове: Верният партньор
  Изравняване на неравни подове: Верният партньор

  Тази кратка статия за изравняването на подове ще ви помогне също и да изберете точния продукт за Вашия неравен под. 

 • Хидроизолация за баня
  Хидроизолация за баня

  С нашето ръководство получавате перфектната хидроизолация за банята . Ще ви насочим към най-качествените уплътнители, за да получите безпроблемен хидроизолационен слой за вашите стени и подове. Ще ви преведем през целия процес на нанасяне от началото до края.  

 • Силикон за вана, душ кабина и кухня
  Силикон за вана, душ кабина и кухня

  Санитарен силикон 

ИМАТЕ ВЪПРОС?

Ще се радваме да ви бъдем полезни и да отговорим на вашите въпроси за продуктите ни, къде да купите или какво е правилното решение за вашия проект.