Skip to Content

Teхнически решения

Водоустойчива фасадна боя: цветен слой с трайна защита

Ceresit водоустойчива фасадна боя е трайна и устойчива на влиянието на времето. Разберете повече за качественото реновиране на бои и мазилки. 

Ceresit Фасадна Боя. Миеща Се Защитна Боя.

Изборът на точните миещи се фасадни бои ще ви спести време и бъдещи проблеми. Прочетете по-долу детайлна информация за защитните свойства и употребата на силиконови, силикатни, акрилни или еластомерни бои за възстановяване на проблемна мазилка.

Nanošenje fasadnog maltera
Полагане на фасадна мазилка

Основна Защита: Паропропусклива Фасадна Боя

При избора на дълготрайна фасадна боя, приоритет трябва да бъде защитата. Въпреки, че фасадната боя технически не е водоотблъскваща, най-качествените бои са устойчиви на атмосферните влияния. Изберете такава боя, за да избегнете възможните рискове като:

 • Повреда от влагата, която може да засегне вътрешната изолация и стените и да доведе до сериозни ремонти.
 • Напукване на стените. Мухълът и мъхът могат да прерастнат в пукнатини.  
 • „Осоляване“ – мокри, бели петна, видими по външните стени. Макар само по себе си да не е проблем, оставя петна и може да проникне във вътрешните стени. 

Използването на висококачествени фасадни бои е още по-важно, ако сградата е изложена на силни дъждове. Изберете точната фасадна боя, за да защитите сградата и предотвратите естетически или дори структурни повреди.

Oštećena fasada
Повредена фасада

Избор На Най-добрата Миеща Се Боя За Външни Условия С Etics Система

За дълготрайна  защита, потърсете хидрофобни, паропропускливи, самопочистващи се бои (влагата става на капки и се плъзга по боята), Силиконовата боя за фасади CT 48 отговаря на всички тези изисквания и ще изглежда свежа години наред. Не бива да се притеснявате от обезцветяване или нужда от повторно нанасяне.  

Акрилните бои, каквато е CT 42, са едновременно устойчиви и осигуряват изключителна защита на мазилката и другите минерални основи, включително фасади с Ceresit ETICS система.

Изключително издръжлива, боята  CT 49 Silix XD, е специално формулирана да издържа още по-дълго, Микропорестата структура осигурява естествено отстраняване на влагата и мръсотията, гарантирайки чиста, свежа фасада и дълготрайна защита.  

Свързани Статии

 • Нанесете грунда равномерно и покрийте основата изцяло
  Грунд за стени

  Покритията за стени , известни още като грундове или грундове, са основни компоненти на много строителни проекти. Прочетете, за да разберете защо грундовете са прикрити супергерои.  

 • Епоксидна фуга - Предимства и приложение
  Епоксидна фуга - Предимства и приложение

  Епоксидна фугираща смес е изборът на специалистите за подови покрития. Разберете повече за предимствата на продукта и как да го използвате за постигане на професионални и дългосрочни резултати. 

 • Лепене на плочки - Подготовка и монтаж
  Лепене на плочки - Подготовка и монтаж

  Полагане на плочки в банята  

 • Изравняване на неравни подове: Верният партньор
  Изравняване на неравни подове: Верният партньор

  Тази кратка статия за изравняването на подове ще ви помогне също и да изберете точния продукт за Вашия неравен под. 

 • Хидроизолация за баня
  Хидроизолация за баня

  С нашето ръководство получавате перфектната хидроизолация за банята . Ще ви насочим към най-качествените уплътнители, за да получите безпроблемен хидроизолационен слой за вашите стени и подове. Ще ви преведем през целия процес на нанасяне от началото до края.  

 • Силикон за вана, душ кабина и кухня
  Силикон за вана, душ кабина и кухня

  Санитарен силикон 

ИМАТЕ ВЪПРОС?

Ще се радваме да ви бъдем полезни и да отговорим на вашите въпроси за продуктите ни, къде да купите или какво е правилното решение за вашия проект.