Skip to Content

Teхнически решения

Изравняване на неравни подове: Верният партньор

Тази кратка статия за изравняването на подове ще ви помогне също и да изберете точния продукт за Вашия неравен под. 

Как Да Изравним Неравни Подове

Познаването на техниките за изравняване на подове ще ви помогне да превърнете наклонените, неравни или груби повърхности в сигурни, естетични и твърди.

Floor leveling compound evenly applied on surface
Изливане на саморазливна замазка

Защо Да Се Научим Да Изравняваме Подове?

Изравняването на пода е задължително. То прави повърхностите сигурни и добре изглеждащи, с изравняването се улеснява правилното и равномерно нанасяне на последващите слоеве и се избягват структурни повреди.

Floor leveling compound evenly applied on surface
Равномерно разпределение на саморазливна замазка

Как Да Използвате Самонивелиращи Се Замазки За Изравняване На Подове

 1. Пригответе материалите. Прегледайте техническата лист за детайлите по етапите на подготовка и инструментите, необходими за подготовка на основата.  За разбъркване и нанасяне на саморазливната  замазка са ви нужни ръкавици и защитни очила, кофа, чиста вода, миксер,  широка маламашка с тънки зъбци и иглен валяк. 
 2. Защитете се. По време на употреба, частици от материала могат да се разпръснат във въздуха. Препоръчително е да носите ръкавици и предпазни очила. 
 3. Подгответе основата.  Всички основи трябва да са с достатъчно повърхностна якост, без пукнатини, чисти и сухи . Проверете техническата листовка за необходимите стандарти, максималната остатъчна влага, мерките за ограничаване проникването на влага, механичната обработка и използването на подходящ грунд за основи.  
 4. Смесете самонивелиращия слой. Разбъркайте продукта с чиста и студена вода. За нужното съотношение, вижте техническата листовка. Бъркайте, докато вече няма бучки. 
 5. Приложение. Излейте нужното количество готова смес и я разнесете с назъбена маламашка. Минете по цялата повърхност с иглен валяк,  за да освободите попадналият в него въздух. 
 6. Изсъхване. Преди полагане на следващи материали , оставете продукта да изсъхне, съобразно времето, указано в техническата листовка.
 7. Изхвърляне/управление на отпадъците. Продуктът не бива да прониква в почвата, нито във водопроводните/канализационни  системи. Втвърденият продукт е промишлен отпадък, а неизползваният продукт се счита за опасен отпадък.

Свързани Статии

 • Нанесете грунда равномерно и покрийте основата изцяло
  Грунд за стени

  Покритията за стени , известни още като грундове или грундове, са основни компоненти на много строителни проекти. Прочетете, за да разберете защо грундовете са прикрити супергерои.  

 • Епоксидна фуга - Предимства и приложение
  Епоксидна фуга - Предимства и приложение

  Епоксидна фугираща смес е изборът на специалистите за подови покрития. Разберете повече за предимствата на продукта и как да го използвате за постигане на професионални и дългосрочни резултати. 

 • Водоустойчива фасадна боя: цветен слой с трайна защита
  Водоустойчива фасадна боя: цветен слой с трайна защита

  Ceresit водоустойчива фасадна боя е трайна и устойчива на влиянието на времето. Разберете повече за качественото реновиране на бои и мазилки. 

 • Лепене на плочки - Подготовка и монтаж
  Лепене на плочки - Подготовка и монтаж

  Полагане на плочки в банята  

 • Хидроизолация за баня
  Хидроизолация за баня

  С нашето ръководство получавате перфектната хидроизолация за банята . Ще ви насочим към най-качествените уплътнители, за да получите безпроблемен хидроизолационен слой за вашите стени и подове. Ще ви преведем през целия процес на нанасяне от началото до края.  

 • Силикон за вана, душ кабина и кухня
  Силикон за вана, душ кабина и кухня

  Санитарен силикон 

ИМАТЕ ВЪПРОС?

Ще се радваме да ви бъдем полезни и да отговорим на вашите въпроси за продуктите ни, къде да купите или какво е правилното решение за вашия проект.