Skip to Content

Teхнически решения

Хидроизолация за баня

С нашето ръководство получавате перфектната хидроизолация за банята . Ще ви насочим към най-качествените уплътнители, за да получите безпроблемен хидроизолационен слой за вашите стени и подове. Ще ви преведем през целия процес на нанасяне от началото до края.  

Система за хидроизолация за баня

Хидроизолационна Система За Баня За Апартаменти И Обществени Сгради

С нашият съветник ще получите перфектната хидроизолация за баня. Ще ви запознаем с най-качествените покрития за безупречен хидроизолационен слой за стени и подове.

Ще ви преведем през целият процес на нанасяне от началото до края.

Applying the layer of waterproofing adhesive on the surface
Полагане на първия слой хидроизолация с четка

Система За Хидроизолация За Баня

ПРОДУКТОВА ГАМА ЗА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ ЗА БАНЯ

Започнете с дълбоко-проникващ грунд CT 17 като база. Подходящ за всички абсорбиращи основи. Прониква дълбоко, като заздравява основата и намалява нейната попиваща способност.

Следва гъвкава хидроизолация с CL 51 Express хидроизолационно покритие. Тази изолация осигурява гъвкава защита на стените и подовете и възпрепятства навлизането на вода.

Хидроизолационната лента CL 152 армира хидроизолацията в ъглите между стена и под и между две стени. Изключително гъвкава, осигурява трайно залепване и е устойчива на стареене. Не се къса или корозира с течение на времето.

След това, използвайте гъвкаво лепило СМ 11, 12, 13, 16, CM 17 за керамика, фаянс, естествен камък. Идеално е за басейни и влажни помещения. Специализираната технология му придава висока гъвкавост, с което се постига еластична връзка, позволяваща прехвърляне на натоварването между плочката и основата. Подходящ е за лепене на плочки на стени, подове, повърхности с подово отопление, фасади, тераси, балкони, басейни и резервоари за питейна вода.

Applying the waterpoofing tape in bathroom angles
Монтаж на уплътнителна лента

За фугиране на плочките изберете фугираща смес CE 40 Aquastatic.  Тази отлична фугираща смес е устойчива на напукване, дълготрайна, а технологията TrioProtection MicroProtect предпазва от появата на мухъл и плесени.

За да завършите процеса, уплътнете фугите между санитарията и стените/пода фугите със санитарен силикон CS 25 . Този санитарен силикон против плесени и мухъл, е водоустойчив, трайно еластичен и устойчив на атмосферни влияния и UV лъчи, идеален за бани.

Подготовка На Повърхностите За Хидроизолация На Стените И Пода На Банята

Преди започване на работа, основата трябва да бъде равна, гладка и устойчива. Тя трябва да бъде чиста без следи от боя или агенти, които биха могли да причинят отделяне. Гипс и силни бои трябва да бъдат изстъргани. Повърхностните пукнатини не бива да са по-големи от 1,5 мм.

Craftsman appying the waterproofing adhesive in bathroom
Полагане на втори хидроизолационен слой върху уплътнителната лента
 1. Разбъркайте добре грунда CT 17, като разклатите тубата.
 2. Нанесете равномерен слой от грунда с четка или валяк, като започнете от стените.
 3. Изсипете достатъчно количество грунд на пода и равномерно го разнесете с четка, като избягвате получаването на локвички.
 4. Оставете да изсъхне 2 часа преди да продължите.

Как Да Хидроизолирате Пода На Банята: Стъпка По Стъпка

След като грундът е изсъхнал, можете да нанесете хидроизолацията.

 1. Започнете с хидроизолационно покритие CL 51 Express и нанесете първия слой. Изчакайте 2 часа преди нанасянето на вторият слой.
 2. С широка четка или валяк нанесете първият слой хидроизолационно покритие CL 51 върху основата.
 3. Притиснете хидроизолационна лентаCL 152 върху свежия първи слой CL51 върху разширителните фуги и ъгловите и ъгловите фуги. 
 4. Нанесете слой хидроизолационно покритиеCL 51 върху лентата, за да я залепите към основата.
 5. Нанесете втори слой хидроизолационно покр0итиеCL 51 върху първият, вече втвърден слой. Изчакайте поне четири часа преди поставяне на плочките. 
 6. Разбъркайте гъвкаво лепилоCM 17 C2TES1, съгласно упътването за употреба.
 7. Нанесете първият контактен слой гъвкаво лепилоCM 17 C2TES1 с равната страна на маламашката. За поставяне на плочките, използвайте назъбена маламашка с подходяща големина. Лепилото трябва напълно да изсъхне преди фугиране на плочките. 
 8. Когато повърхността е напълно изсъхнала, смесете фугираща смес CE 40 с нужното количество студена вода и бъркайте, докато консистенцията се хомогенизира. 
 9. След 3 минути отново разбъркайте,  за да може сместа добре да узрее.
 10. Нанесете CE 40 фугираща смес върху фугите с гумена маламашка. Не оставяйте празнини между плочките.  
 11. Избършете излишната фугираща смес с влажна гъба, като я изплаквате редовно.
 12. Изчакайте 6-8 часа и проверете с пръст дали фугата е втвърдена, преди да влезете в помещението. Фугиращата смес може да влезе в контакт с вода след 24 часа. В рамките на 5 дни след нанасяне за почистване може да се използва само чиста вода без препарати. След 24 ч СЕ 40 е устойчива на мокрене, но първата седмица не използвайте силни почистващи препарати.

Свързани Продукти

 • Нанесете грунда равномерно и покрийте основата изцяло
  Грунд за стени

  Покритията за стени , известни още като грундове или грундове, са основни компоненти на много строителни проекти. Прочетете, за да разберете защо грундовете са прикрити супергерои.  

 • Епоксидна фуга - Предимства и приложение
  Епоксидна фуга - Предимства и приложение

  Епоксидна фугираща смес е изборът на специалистите за подови покрития. Разберете повече за предимствата на продукта и как да го използвате за постигане на професионални и дългосрочни резултати. 

 • Водоустойчива фасадна боя: цветен слой с трайна защита
  Водоустойчива фасадна боя: цветен слой с трайна защита

  Ceresit водоустойчива фасадна боя е трайна и устойчива на влиянието на времето. Разберете повече за качественото реновиране на бои и мазилки. 

 • Лепене на плочки - Подготовка и монтаж
  Лепене на плочки - Подготовка и монтаж

  Полагане на плочки в банята  

 • Изравняване на неравни подове: Верният партньор
  Изравняване на неравни подове: Верният партньор

  Тази кратка статия за изравняването на подове ще ви помогне също и да изберете точния продукт за Вашия неравен под. 

 • Силикон за вана, душ кабина и кухня
  Силикон за вана, душ кабина и кухня

  Санитарен силикон 

ИМАТЕ ВЪПРОС?

Ще се радваме да ви бъдем полезни и да отговорим на вашите въпроси за продуктите ни, къде да купите или какво е правилното решение за вашия проект.